danskere i tour de france 2023

Danskere i Tour de France 2023: Hvem er de, og hvad kan de?

Tour de France er verdens største cykelløb, og i år er der hele 11 danske ryttere med i feltet. Det er en ny rekord, som vidner om det høje niveau i dansk cykelsport lige nu. Men hvem er de danske ryttere, og hvad kan de præstere i Touren? Det giver vi dig et overblik over her.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Jonas Vingegaard er den største danske stjerne i årets Tour de France. Den 26-årige dansker blev nummer to i sidste års udgave af løbet, kun overgået af sloveneren Tadej Pogacar. I år har Vingegaard vist endnu bedre form, blandt andet ved at vinde to etaper i Schweiz Rundt og rykke op som nummer to på verdensranglisten. Han er en af de bedste klatrere i feltet, og han har også en stærk enkeltstart. Han er Jumbo-Visma’s kaptajn og har et klart mål om at vinde Touren.

Jonas Vingegaard

Søren Kragh Andersen (Alpecin Deceuninck)

Søren Kragh Andersen er en af de mest alsidige ryttere i feltet. Han kan både spurte, køre enkeltstart og angribe på bakkerne. Han viste sit potentiale i Tour de France 2020, hvor han vandt to etaper med imponerende solokørsel. I år har han skiftet hold fra Team DSM til Alpecin Deceuninck, hvor han får en fri rolle til at gå efter etapesejre.

magnus Cort

Magnus Cort (EF Education-Easypost)

Magnus Cort er en af de hurtigste mænd i feltet, når det kommer til massespurter. Han har vundet tre etaper i Vuelta a España og en etape i Tour de France. I år har han også vist gode takter på kuperede etaper, hvor han har været med i udbrud og kæmpet om sejren. Han kører for EF Education-Easypost, hvor han deler sprinterrollen med australieren Michael Matthews.

Mikkel Honoré (EF Education-Easypost)

Mikkel Honoré er en af de unge talenter i dansk cykelsport. Han er kun 24 år gammel, men har allerede kørt tre gange i Tour de France. Han er en holdspiller, som hjælper sine kaptajner på både flade og bjergrige etaper. Han har dog også vist sig frem som en dygtig angriber, blandt andet ved at vinde en etape i Baskerlandet Rundt sammen med sin holdkammerat Josef Cerny.

Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step)

Kasper Asgreen er en af de bedste klassikerryttere i verden. Han vandt Flandern Rundt i april, hvor han slog verdensmesteren Julian Alaphilippe i en spurtduel. Han er også en fremragende enkeltstartskører, som har vundet både danske og europæiske mesterskaber på disciplinen. Han kører for Soudal Quick-Step, hvor han får lov til at gå efter etapesejre på både flade og kuperede etaper.

Kasper Asgreen

Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

Mads Pedersen er den tidligere verdensmester på landevej, som han vandt i 2019. Han er en stærk allrounder, som kan køre både spurter, enkeltstarter og brostensklassikere. Han har vundet en etape i Tour de France, nemlig den 19. etape i 2020, hvor han slog Søren Kragh Andersen i en spurt. Han kører for Trek-Segafredo, hvor han er en af holdets ledere og har mulighed for at gå efter etapesejre på forskellige terræner.

Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo)

Mattias Skjelmose er den yngste dansker i årets Tour de France. Han er kun 21 år gammel, men har allerede imponeret med sin kørsel på både flade og bjergrige etaper. Han kører for Trek-Segafredo, hvor han er en af de vigtigste hjælpere for holdets kaptajn, Bauke Mollema. Han får dog også chancen for at vise sig frem på udvalgte etaper, hvor han kan angribe eller køre en god enkeltstart.

Anthon Charmig (Uno-X Pro Cycling Team)

Anthon Charmig er en af de fire danskere, som kører for Uno-X Pro Cycling Team. Det er det første danske hold, som deltager i Tour de France siden 2014. Charmig er en af holdets klatrere, som kan være med i udbrud på bjergetaperne. Han har vist gode resultater i mindre løb som Tour of Norway og Tour of Slovenia, hvor han har været på podiet.

Andreas Kron (Lotto Dstny)

Andreas Kron er en af de mest vindende danskere i år. Han har vundet tre etaper i World Tour-løb: En i Catalonien Rundt, en i Schweiz Rundt og en i Benelux Rundt. Han er en snu angriber, som kan udnytte de rigtige situationer til at slå til. Han kører for Lotto Dstny, hvor han får frihed til at gå efter etapesejre på kuperede etaper.

Jonas Gregaard (Uno-X Pro Cycling Team)

Jonas Gregaard er endnu en klatrer fra Uno-X Pro Cycling Team. Han har tidligere kørt to gange i Vuelta a España, hvor han har været med i udbrud og hjulpet sin daværende kaptajn, Jakob Fuglsang. I år får han sin debut i Tour de France, hvor han vil forsøge at gøre det samme for sit nye hold.

Michael Mørkøv

Michael Mørkøv (Soudal Quick-Step)

Michael Mørkøv er den ældste dansker i feltet. Han er 37 år gammel, men stadig en af de bedste lead-out mænd i verden. Han har hjulpet sin holdkammerat Sam Bennett til at vinde to etaper og den grønne pointtrøje i Tour de France 2020. I år skal han gøre det samme for Mark Cavendish, som har vundet 30 etaper i Touren og jagter rekorden på 34.

Det var et overblik over de 11 danske ryttere i årets Tour de France. Vi håber, du vil følge med i løbet og heppe på dem. Du kan se Touren på TV2 eller følge med på seniorfolk.dk, hvor vi vil bringe dig nyheder, analyser og interviews fra løbet. Vi håber også at Tour De France 2024, bliver ligeså spækket af danske ryttere, som dette års Tour.