Lidt baggrund for og formålet med seniorfolk.dk


Det hele startede med min egen manglende viden!
Efter i halvtreds år at have koncentreret mig om min karriere havde jeg meget lidt kendskab til det værdifulde frivillige – ofte sociale – arbejde, en del seniorer udfører. Det gjaldt spændvidden af det frivillige arbejde, og det gjaldt den livsværdi, som er dette arbejdes følgesvend. Både for dem, som hjælpes, og for dem, som hjælper.
Selvfølgelig er der mange, som har det fint med at bruge den sidste tredjedel af deres liv med at slappe af, rejse, og på anden måde nyde at have sluppet stresset og ansvaret fra deres job og er kommet på seniorpension. Men mange andre finder ikke denne tilværelse tilstrækkelig indholdsrig.
Seniorfolk-projektet startede derfor med tanken om at skrive en bog – en idé- og inspirationsbog om, hvorledes man kunne anvende noget af den store viden og erfaring og visdom fra sit tidligere liv til at skabe en tilværelse med større indhold og glæde. Om det er at finde en rejseven, eller arbejde frivilligt med dyr. Bare man er glad og føler man stadig er noget værd.
Det blev til en bog baseret på 29 interviews med seniorer over hele landet. Seniorer, som på mange forskellige måder havde engageret sig i et frivilligt arbejde.
Det blev til denne hjemmeside, som først startede med også at medtage muligheden for at søge og tilbyde frivilligt job og etablere netværk af frivillige, men som nu er koncentreret til formålet at inspirere til et frivilligt arbejde, og til at informere om foreninger og organisationer, som bygger på det frivillige arbejde.
Synes du som senior eller som frivillig organisation, at der mangler noget, så giv mig besked ved at udfylde formularen på “Kontakt” siden.

Kunst
Billedkunstner Anna C.N. Meyer har deltaget i alle de 29 interviews med seniorer, som bogen ”Seniorfolk – der er brug for os” er baseret på.
Da Anna hørte om mit projekt koblede hun sig på for at bidrage med et andet, og i flere dimensioner dybere udtryk for de kvaliteter, seniorer besidder.
Først og fremmest var det et ønske om at bidrage til at fokusere på seniores betydning i samfundet. Et forsøg på at nuancere billedet og forståelsen af samfundets seniorer – deres engagement, deres indre værdier og den betydning, de har helt ud i alle samfundets hjørner.
Anna’s kunstværker blev først udstillet i september 2010 i Farum Kulturhus. Herefter fulgte udstilling i Københavns Rådhushal, i det helt nye Seniorhus i Odense, i Nordkraft i Aalborg, og i Rådhushallen i Randers.

Du kan på hjemmesiden annacnmeyer.dk se alle kunstværkerne.

Alt om Seniorer