Find rejseven som senior

Find rejseven som senior

Rejser for enlige ældre er ikke længere et tabu. Flere og flere ældre rejser hvert år alene, og det er ikke længere så usædvanligt at finde en rejsekammerat eller makker.

Hvorfor er det blevet så populært? Fordi der er mange fordele ved at have en rejseven som senior.

En rejseven kan hjælpe dig med at planlægge din rejse, så du får mest muligt ud af den. De kan også dele udgifterne med dig, så du ikke behøver at betale alt selv. Og naturligvis behøver du ikke at rejse alene, hvilket kan være en stor fordel for nogle seniorer.

Der er dog også nogle ulemper ved at have en rejseven som senior. Du skal tage hensyn til din rejsepartner og det er jo ikke sikkert i har den samme tilgang til rejser, men derfor er det godt, at vi her kommer med noget erfaring og råd til, hvordan du finder en rejseven som senior.

Men inden vi dykker ned i det, så skal vi første tage fat på nogle af de grundlæggende spørgsmål.

Hvad er en rejseven?

En rejseven er en person, du har et fast rejseforhold med. Du kan have én eller flere rejsevenner, afhængigt af hvor ofte du rejser.

En rejseven kan være din ven, kæreste, ægtefælle, søster, bror eller en tilfældig person, som bare deler din passion for at rejse.

Det vigtige er, at I har noget til fælles, og at I begge er glade for at rejse. Om det er cykelferie, eller som frivillig i udlandet, så kan en rejsemakker gør rejsen langt bedre.

Hvad er en rejseven

Hvor finder man en rejseven?

Der er flere muligheder for at finde en rejseven. Du kan gå på nettet, søge i aviser eller tage kontakt til et rejsebureau.

Du kan også spørge dine venner eller familie om de kender nogen, der er interesserede i at rejse sammen med dig.

Nogle rejsebureauer har også specialiserede grupper for folk, der ønsker at finde en rejseven. Disse grupper bliver ofte kaldt “rejsekammerater” eller “rejsemakkere”.

En anden mulighed er at deltage i et “single- cruise”, hvor du kan møde andre singler og potentielle rejsevenner, hvis det også er noget, som du overvejer.

Rejseven til cykelture

Hvis du er typen, der kan lide at rejse på cykel, så er der også mulighed for at finde en cykelferiepartner.

Der er flere rejsebureauer, der tilbyder specialiserede ture for cykelfans. Du kan også selv arrangere en cykeltur.

Hvis du er interesseret i at finde en rejseven, der er interesseret i at tage
på cykelferie, så kan du søge på nettet eller i aviserne. Du kan også kontakte det lokale turistbureau og spørge efter information om cykelture.

Når du så har fundet en rejseven, så er det vigtigt, at I er ligesindede og har den samme tilgang til rejser. Det første i så skal finde ud af, er hvor, hvordan og med hvem i gerne vil bruge til at arrangere jeres cykeltur?
Der er to muligheder:

Hvilken skal I så vælge? Jo, det er helt op til jer, men vi vil gerne lige knytte nogle ord til hver af de to muligheder:

Hvis I står for at arrengere cykelferien selv:

Fordele:

 • I har større frihed, og det er helt op til jer, hvor og hvornår i vil rejse.
 • I kan vælge selv at bestemme, hvor I vil bo, og hvad I vil spise.
 • I kan vælge selv, hvad I vil se og gøre.
 • I kan vælge selv, hvor pengene skal gå hen.

Ulemper:

 • I skal selv stå for alt det praktiske, og det kan være tidskrævende.
 • Det kan være svært at finde en rejsepartner, der har de samme interesser som dig.
 • I kan ikke være sikre på, at I får set alle de bedste ting, når I ankommer til en ny by, hvis I ikke kender til området.
 • I kan muligvis heller ikke få samme “pakke pris”, som en arrangør måske vil kunne gøre, hvilket vil sige, at det kan blive dyrere for jer, at arrangere det selv, hvis I

Hvis I lader en professionel arrangør stå for det:

Fordele:

 • I får en professionel guidet tur, der sørger for, at alt er planlagt og I får det bedste med.
 • I får mulighed for at kunne låne eller leje cykler, med oppakningsgear.
 • I får nogle gode råd og tips til, hvad I bør se og gøre på jeres tur. Mange gange er disse også en del af rejsen.
 • I får måltider inkluderet i prisen.
 • I får logi med i prisen.

Ulemper:

 • Det er dyrt, fordi I skal betale for guiden og transporten.
 • I kan ikke planlægge jeres rejse så fleksibelt.
 • I skal spise på de steder, arrangørerne har fastlagt, hvilket kan være steder I ikke bryder jer om.
 • I skal se på de ting, guideren foreslår, hvilket kan være ting, som I ikke finder interessante.

Hvilken cykelrejse arrangør skal I bruge?

Der findes en del cykelrejse arrangører i Danmark, og det kan være svært at vælge.
Men én af de mere populære arrangører er Green Bike Tours, og det er ikke uden grund.

Green Bike Tours er en cykelrejse arrangør, der tilbyder mange forskellige cykelture i København, Malmø og Berlin. De har erfarne guider, der hjælper jeres med at få mest muligt ud af jeres tur. De har også en hjemmeside, hvor du kan læse mere om deres ture og deres priser.

Det er også værd at nævne at de går i dybden med alle deres ture, så du får en masse information og viden om bæredygtighed, du ser og oplever.

Grunden til at vi netop highligter denne arrangør, skyldes at det, at man kommer ud og oplever lære, er en god måde som nye rejsemakkere at lære hinanden at kende på. fordi I mødes om et fælles tredje, som giver jer noget at snakke om.

Så hvis I leder efter encykelrejse arrangør, der kan give jer en god oplevelse, så prøve at læse mere om Green Bike Tours og deres muligheder.

Der er flere muligheder for at finde en rejseven

Der er som sagt flere måder, hvorpå du kan finde en rejseven som senior.
Derfor vil vi her komme med nogle gode bud på, efter vores erfaring, hvor du bedst kan finde en rejseven.

Facebook grupper

Facebook grupper giver dig mulighed for at møde andre rejsevenner. Det er en god måde at finde en rejseven, fordi du kan vælge at chatte med folk, før du møder dem.

Der er et hav af rejsegrupper på Facebook, men vi har set på den her: Rejsevenner 60+ (som du kan finde her: https://www.facebook.com/groups/1756222327985371/).

Her er der mere end 1.600 medlemmer, så der burde være nogen for enhver smag. Vi har selv været i gruppen, og der er et rigtig godt fællesskab, som hjælper hinanden med at finde en rejseven.

Rejsebureauer

Hvis du rejser via et rejsebureau, kan du også forsøge at finde en rejseven på den måde. Det er ikke alle rejsebureauer, der har denne service, men nogle af dem gør.

Du kan også kontakte rejsebureauet og spørge dem, hvis du ikke kan finde en rejseven på deres hjemmeside.

Et af dem, som vi har god erfaring med, er Expa Rejser med deres Club 60+ rejser. Expa har et rigtig godt socialt miljø, og det er nemt at få nye venner, som også kan følge med på rejserne.
Du kan læse mere om deres Club 60+ rejser l dette link: https://exparejser.dk/club-60/

Seniorklubber

Der er mange seniorklubber, som sælger rejser til ældre. Nogle af dem har en rejseven-service, som du kan benytte dig af, men det er ikke alle. Det er dog altid en god idé at spørge dem, fordi de kan have en partner, som tilbyder netop det, du leder efter.

Den nok mest kendte og anvendte er Apollos seniorklub, som du kan læse mere om her: https://www.apollorejser.dk/tilbudrabatter/ovrige-tilbud-og-rabatter/information-om-seniorklubben

Fordele ved at have en rejseven som senior

Fordele ved at have en rejseven som senior

Der er mange fordele ved at have en rejseven som senior. Du kan for eksempel rejse til et bestemt mål, få hjælp til at planlægge din rejse, dele udgifterne med din rejseven eller undgå at rejse alene.

Vi gennemgår herunder nogle af de mest fremtrædende fordele ved at have en rejsemakker med på tur:

Du kan rejse til et bestemt mål

En af fordelene ved at have en rejseven som senior er, at du kan rejse til et bestemt mål. Mange ældre har svært ved at planlægge en ferie på egen hånd, og det er her en rejseven kan komme ind i billedet.

Med en rejseven kan du finde ud af, hvor I gerne vil hen på ferie, og I kan sammen planlægge, hvordan I vil komme derhen.

Dette gør det meget nemmere for dig at få en vellykket ferie, da alt arbejdet med planlægningen bliver delt mellem jer to.

Du kan få hjælp til at planlægge din rejse

En af fordelene ved at have en rejseven som senior er, at du kan få hjælp til at planlægge din rejse.

Hvis du ikke har rejst meget eller ikke er så god til at planlægge ting, kan dette være en stor fordel.

Din rejseven kan også hjælpe dig med praktiske ting, som at pakke din kuffert eller finde ud af hvilket tog eller fly, du skal tage.

Du behøver ikke at rejse alene

En fordel ved at have en rejseven som senior er, at du ikke behøver at rejse alene.

Mange seniorsinglere vælger at rejse alene, fordi de enten ikke kan finde en partner eller venner, der har lyst til at rejse sammen med dem.

Men med en rejseven får du mulighed for at dele oplevelserne med nogen. Det kan gøre rejsen meget mere meningsfuld og mindeværdig.

Du kan dele udgifterne med din rejseven

En af fordelene ved at have en rejseven er, at du kan dele udgifterne. Dette gælder især hvis du vælger at leje et feriehus eller lejlighed sammen.

I stedet for at betale for en hel feriehus eller lejlighed, kan I blot betale for halvdelen. På den måde kan I også spare penge på mad og drikke, da I kan købe ind til to personer i stedet for en.

Ulemper ved at have en rejseven som senior

Det er ikke altid lige let at finde en rejseven, der passer til én, og man kan endda risikere at få problemer med sin rejseven på rejsen.

Det er for eksempel vigtigt, at man tager hensyn til hinanden, når man er afsted. Man kan også risikere, at ens rejseven vil have mere tid til rådighed på ferien end én selv.

Dette kan give konflikter undervejs i ferien. Endelig skal man huske på, at det nogle gange kan være svært at finde en rejseven, der har de samme ønsker om ferie som en selv.

Du skal tage hensyn til din rejseven

Når du rejser med en rejseven, er det vigtigt, at du tager hensyn til hinanden. Det betyder, at I skal have samme interesser og mål for jeres rejse. I skal også kunne lide hinandens selskab, da I vil være sammen i mange timer på jeres rejse.

Derudover skal I have en god kommunikation, så I kan tale om de ting, der er vigtige for jer begge. Dette er især vigtigt, hvis der opstår uenigheder på rejsen.

I har ikke samme rejsebudget

Det kan også være svært at finde en rejseven, som har samme rejsebudget som dig. Nogle mennesker er nemlig glade for at spare penge, mens andre ser ferie som et sted, hvor man netop ikke skal spare penge.

Hvis du gerne vil spare penge, kan det derfor være svært at finde en rejseven, som også vil spare penge. Derfor er det en god idé at vende dette med vedkommende inden i tager på tur sammen.

Uening om hvordan turen skal foregå

Det kan også være svært, hvis du og din rejseven ikke har den samme holdning til, hvor meget man skal planlægge en rejse.

Nogle mennesker planlægger omhyggeligt, mens andre bare går ud på gaden og ser, hvad der sker.

Det er dog ikke sikkert, at det gør noget, for det kan være en god måde at lære noget om dig selv og andre mennesker. Igen kan vi ikke understrege nok, hvor vigtigt en god kommunikation inden afrejse er, for at I får en uforglemmelig tur (og en positiv af slagsen).

Du skal finde en rejseven, der passer til dig

Når du er senior, kan det være svært at finde en rejseven. Der er dog flere muligheder for at finde en rejseven.
Der er et par ting, du skal overveje, når du søger efter en rejseven:

 • Hvilken type person vil jeg have som rejseven?
 • Hvilken type person vil jeg ikke have som rejseven?
 • Hvad har jeg brug for hos en rejseven?
 • Hvad har jeg ikke brug for hos en rejseven?
 • Hvor lang tid vil jeg have min rejseven?

Du skal også overveje, om du ønsker at have en fast rejsekammerat eller om du ønsker at finde en ny rejsekammerat hver gang.

Du skal være fleksibel med hensyn til rejsetidspunkt og rejselængde

Når du har fundet en rejseven, skal du huske, at I ikke behøver at have samme rejseplan. I kan være fleksible med hensyn til rejsetidspunkt og -længde. Det er dog vigtigt, at I begge er enige om, hvor længe I vil være afsted.

En fordel ved at have en rejseven som senior er også, at I kan dele udgifterne. Dette gør det billigere for jer begge at komme afsted på ferie.

Det er dog ikke alle ulemperne ved at have en rejseven som senior. Du skal huske på, at du altid skal tage hensyn til din rejsevens behov og ønsker. Dette betyder, at du måske ikke altid får lige det, du vil have, hvis din rejseven har andre planer.

Find en god rejseven

At finde en god rejseven kræver noget arbejde. Der er mange ting, du skal overveje, før du finder en god rejseven. Først og fremmest skal du finde ud af, hvad du vil have ud af din rejse. Vil du have et sted, hvor du kan være alene, eller vil du have en rejseven, der kan hjælpe dig med at planlægge din rejse?

Dernæst skal du overveje, hvor meget tid du vil bruge på at finde en rejseven. Skal du have en rejseven, der er villig til at rejse med dig, eller er du villig til at rejse alene?

Afslutning

At finde en rejseven kan altså være en god idé, hvis man er senior, men stadig har en stor appetit på rejselivet.

Der er mange fordele og ulemper ved at have en rejseven som senior.

Fordelene er, at du kan rejse til et bestemt mål, få hjælp til at planlægge din rejse, dele udgifterne med din rejseven eller undgå at rejse alene.

Ulemperne er, at du skal tage hensyn til din rejseven, og det er ikke sikkert, at I har samme ønsker for rejsen.
Hvis du vil have en rejseven, skal du overveje, hvad du vil have ud af din rejse.

Vil du have et sted, hvor du kan være alene, eller vil du have en rejseven, der kan hjælpe dig med at planlægge din rejse?

Er en rejseven noget for dig? Så tag gerne et kig på de forslag vi har givet i artiklen, så du kan komme ud og opleve verden sammen med andre.