Hvem røg ud af X Factor 2023

Hvem røg ud af X Factor 2023? – Se alle de dramatiske exit

X Factor er et af de mest populære tv-programmer i Danmark, hvor talentfulde sangere og grupper kæmper om at vinde publikums hjerter og stemmer. I år var det 16. sæson af X Factor, som blev sendt på TV 2 for femte gang. Programmet blev igen i år ledet af den dygtige og charmerende vært Sofie Linde, som dog har annonceret, at hun stopper efter denne sæson. Dommerne var den erfarne Thomas Blachman, den nye Simon Kvamm fra Nephew og Hugorm, og den spændende Kwamie Liv, som er en dansk-zambisk sangerinde og sangskriver.

Sæsonen bød på mange overraskelser, grin, drama og masser af bevægende øjeblikke i jagten på de største talenter. Men det var også en sæson med mange skuffelser, tårer og nervepirrende exit for de deltagere, som ikke formåede at imponere dommerne eller seerne nok til at gå videre i konkurrencen.

Disse deltagere røg ud af X Factor 2023:

  • Rosita (1. liveshow)
  • Henrik (2. liveshow)
  • Mathias (3. liveshow)
  • Annika (4. liveshow)
  • Kristoffer (5. liveshow)
  • Nambahlou (6. liveshow)
  • Theodor (finale, 3. plads)
  • Sigalaz (finale, 2. plads)

Her kan du se, hvem der røg ud af X Factor 2023 i hver af de syv liveshows:

Første liveshow: Rosita og Nanna & Frida

I det første liveshow skulle de ni deltagere synge sange med temaet “Hvem er jeg?”. Det var en chance for dem at vise deres personlighed, stil og stemme til dommerne og seerne. Men det var også en udfordring for nogle af dem at finde den rigtige sang og fremføre den overbevisende.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Rosita fra Thomas Blachmans hold og Nanna & Frida fra Thomas Blachmans hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Rosita valgte at synge “I Will Always Love You” af Whitney Houston, mens Nanna & Frida valgte at synge “Don’t Stop Believin’” af Journey.

Det var op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Rosita hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Nanna & Frida hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Rosita hjem. Dermed blev Rosita den første deltager, som røg ud af X Factor 2023.

rosita røg ud af x factor 2023

Andet liveshow: Lise og Henrik

I det andet liveshow skulle de otte deltagere synge sange med temaet “Kærlighed”. Det var en mulighed for dem at vise deres følelser, romantik og passion til dommerne og seerne. Men det var også en risiko for nogle af dem at falde i klichéer eller miste deres identitet.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Lise fra Simon Kvamms hold og Henrik fra Kwamie Livs hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Lise valgte at synge “Someone Like You” af Adele, mens Henrik valgte at synge “Can’t Help Falling in Love” af Elvis Presley.

Det var igen op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Henrik hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Lise hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Henrik hjem. Dermed blev Henrik den anden deltager, som røg ud af X Factor 2023.

lise røg også ud af x factor i 2023

Tredje liveshow: Malou og Mathias

I det tredje liveshow skulle de syv deltagere synge sange med temaet “Hits fra 90’erne”. Det var en chance for dem at vise deres fortolkning, variation og nostalgi til dommerne og seerne. Men det var også en udfordring for nogle af dem at vælge den rigtige sang og fremføre den moderne.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Malou fra Simon Kvamms hold og Mathias fra Kwamie Livs hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Malou valgte at synge “Torn” af Natalie Imbruglia, mens Mathias valgte at synge “Wonderwall” af Oasis.

Det var endnu en gang op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Mathias hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Malou hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Mathias hjem. Dermed blev Mathias den tredje deltager, som røg ud af X Factor 2023.

Fjerde liveshow: Annika og Diverse

I det fjerde liveshow skulle de seks deltagere synge sange med temaet “Danske sange”. Det var en mulighed for dem at vise deres respekt, kreativitet og originalitet til dommerne og seerne. Men det var også en risiko for nogle af dem at miste deres nerve eller publikum.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Annika fra Thomas Blachmans hold og Diverse fra Kwamie Livs hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Annika valgte at synge “Hvor er du nu” af Medina, mens Diverse valgte at synge “Kun for mig” af Medina.

Det var igen op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Annika hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Diverse hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Annika hjem. Dermed blev Annika den fjerde deltager, som røg ud af X Factor 2023.

Diverse ud af x factor

Femte liveshow: Kristoffer og Lav Sol

I det femte liveshow skulle de fem deltagere synge sange med temaet “Filmhits”. Det var en chance for dem at vise deres drama, charme og stjernestatus til dommerne og seerne. Men det var også en udfordring for nogle af dem at finde den rigtige balance mellem sang og scene.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Kristoffer fra Simon Kvamms hold og Lav Sol fra Kwamie Livs hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Kristoffer valgte at synge “Shallow” fra filmen A Star Is Born, mens Lav Sol valgte at synge “Can You Feel the Love Tonight” fra filmen The Lion King.

Det var endnu en gang op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Lav Sol hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Kristoffer hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Kristoffer hjem. Dermed blev Kristoffer den femte deltager, som røg ud af X Factor 2023.

Sjette liveshow: Nambahlou og Luka

I det sjette liveshow skulle de fire deltagere synge sange med temaet “X Factor-hits”. Det var en mulighed for dem at vise deres inspiration, udvikling og ambition til dommerne og seerne. Men det var også en risiko for nogle af dem at sammenligne sig med tidligere vindere eller tabere.

Efter alle havde sunget, blev det afsløret, at Nambahlou fra Kwamie Livs hold og Luka fra Kwamie Livs hold havde fået færrest stemmer fra seerne, og dermed skulle synge igen i farezonen. Nambahlou valgte at synge “Hvor intet bryder vinden” af Mads Langer, mens Luka valgte at synge “Hvorfor er lykken så lunefuld” af Lis Sørensen.

Det var igen op til dommerne at afgøre, hvem der skulle blive i konkurrencen, og hvem der skulle sende hjem. Simon Kvamm stemte for at sende Nambahlou hjem, Kwamie Liv stemte for at sende Luka hjem, og Thomas Blachman stemte for at sende Nambahlou hjem. Dermed blev Nambahlou den sjette deltager, som røg ud af X Factor 2023.

Nambahlou røg ud af x factor

Finale: ROSÉL og Sigalaz

I finalen skulle de to sidste deltagere synge tre sange hver: en sang fra deres audition, en sang fra et tidligere liveshow og en ny sang. Det var en chance for dem at vise deres bedste sider, deres udvikling og deres potentiale til dommerne og seerne. Men det var også en udfordring for dem at holde nerverne i ro og levere tre perfekte præstationer.

ROSÉL sang “Uden forsvar” af Marie Key fra deres audition, “Jeg er almindelig” af ROSÉL som deres nye sang og “Halo” af Beyoncé fra det femte liveshow. Sigalaz sang “Når mænd græder” af Tobias Rahim fra deres audition, “Let’s go” af Sigalaz som deres nye sang og “I’m a Believer” af The Monkees fra det tredje liveshow.

Efter de seks sange blev det afsløret, at ROSÉL havde vundet X Factor 2023 med 53,92 procent af stemmerne, mens Sigalaz havde fået 46,08 procent af stemmerne. Det var en dramatisk vending, da Sigalaz havde vundet første del af finalen med 39,57 procent af stemmerne, mens ROSÉL havde fået 37,53 procent af stemmerne. Theodor var blevet nummer tre med 22,9 procent af stemmerne.

Hvis du vil se eller gense X Factor 2023, kan du finde alle afsnit på TV 2 PLAY. Hvis du vil melde dig til X Factor 2024, kan du finde information om, hvordan du gør det her.