Hvem vandt x Factor 2023

Hvem vandt X Factor 2023? – Se hvem der vandt X Factor i 2023

X Factor er et af de mest populære tv-programmer i Danmark, hvor talentfulde sangere og grupper kæmper om at vinde publikums hjerter og stemmer. I år var det 16. sæson af X Factor, som blev sendt på TV 2 for femte gang. Programmet blev igen i år ledet af den dygtige og charmerende vært Sofie Linde, som dog har annonceret, at hun stopper efter denne sæson. Dommerne var den erfarne Thomas Blachman, den nye Simon Kvamm fra Nephew og Hugorm, og den spændende Kwamie Liv, som er en dansk-zambisk sangerinde og sangskriver.

Finalen var spændende og overraskende

Finalen af X Factor 2023 blev afholdt den 31. marts 2023 i Forum Horsens, hvor tre finalister skulle dyste om sejren: Theodor fra Simon Kvamms hold, Sigalaz fra Thomas Blachmans hold, og ROSÉL fra Simon Kvamms hold. Finalen var spændende og overraskende, da der skete flere dramatiske ændringer undervejs i stemmeafgivningen.

I første runde skulle de tre finalister synge hver deres vindersang, som var skrevet specielt til dem af nogle af Danmarks bedste sangskrivere. Theodor sang “Cirkus Theo”, Sigalaz sang “Let’s Go”, og ROSÉL sang “Jeg er almindelig”. Efter første runde lå Theodor i spidsen med 41 procent af stemmerne, mens Sigalaz havde 32 procent og ROSÉL havde 27 procent.

I anden runde skulle de tre finalister synge hver deres favoritsang fra de tidligere liveshows. Theodor sang “Guleroden”, Sigalaz sang “Dancing in the Moonlight”, og ROSÉL sang “Uden forsvar”. Efter anden runde var Theodor stadig i front med 39 procent af stemmerne, men ROSÉL havde overhalet Sigalaz med 32 procent mod 29 procent.

I tredje runde skulle de tre finalister synge hver deres duet med et kendt dansk band eller artist. Theodor sang sammen med Barselona, Sigalaz sang sammen med Blæst, og ROSÉL sang sammen med Pil. Efter tredje runde var der sket en stor ændring i stemmefordelingen: ROSÉL havde taget føringen med 44 procent af stemmerne, mens Theodor var faldet til andenpladsen med 33 procent og Sigalaz var på tredjepladsen med 23 procent.

ROSÉL vinder x factor 2023

ROSÉL vandt X Factor 2023 med sangen “Jeg er almindelig”

I fjerde og sidste runde skulle de to finalister med flest stemmer synge hver deres vindersang igen. Det var ROSÉL og Theodor, som skulle kæmpe om sejren i den afgørende duel. Efter en nervepirrende optælling blev det afsløret, at ROSÉL havde vundet X Factor 2023 med 54 procent af stemmerne mod Theodors 46 procent. Sigalaz måtte nøjes med en tredjeplads.

ROSÉL er en duo med en særlig historie

ROSÉL er en duo bestående af Rosa Skovbjerg Henriksen og Selma Stahr, som begge er 18 år gamle og kommer fra Aarhus. De mødte hinanden på efterskole, hvor de opdagede, at de havde en fælles passion for musik og sang. De begyndte at skrive sange sammen og optræde på efterskolen og i deres fritid. De besluttede sig for at melde sig til X Factor for at få feedback på deres musik og for at dele deres budskab med et større publikum.

ROSÉL har en særlig historie, som har rørt mange seere og lyttere. Rosa har nemlig været igennem en svær tid, da hun mistede sin mor til kræft, da hun var 15 år gammel. Selma har været en stor støtte for Rosa i den svære tid, og de to veninder har brugt musikken som en måde at bearbejde deres følelser og oplevelser på. ROSÉL har også været åbne om deres seksualitet, da de begge er lesbiske og har kærester af samme køn. De har ønsket at vise, at det er okay at være anderledes og at være sig selv.

ROSÉL fra x factor

ROSÉLs vindersang handler om at være almindelig

ROSÉLs vindersang hedder “Jeg er almindelig” og er skrevet af sangeren Pil, som også optrådte sammen med dem i finalen. Sangen handler om retten til at være almindelig og om, at det nærmest er ualmindeligt at være almindelig i dagens samfund, hvor alle skal være perfekte og specielle. Sangen er en hyldest til det almindelige liv og til de almindelige mennesker, som ROSÉL selv identificerer sig med.

ROSÉL har sagt, at de elsker sangen, fordi den passer perfekt til dem og til deres historie. De har også sagt, at de håber, at sangen kan inspirere andre til at være stolte af sig selv og af deres liv, uanset om de er almindelige eller ej. ROSÉL har fået stor ros for deres vindersang, som har toppet hitlisterne og fået mange positive anmeldelser. Mange har rost sangen for dens ærlighed, originalitet og skønhed.

ROSÉL har en lys fremtid foran sig

ROSÉL har vundet X Factor 2023 med deres talent, charme og personlighed. De har imponeret dommerne, publikum og seerne med deres stemmer, sange og udstråling. De har også vundet mange fans og venner med deres sympatiske og autentiske væsen. De har bevist, at de har noget særligt at byde på i den danske musikscene.

ROSÉL har en lys fremtid foran sig som vindere af X Factor 2023. De har fået en pladekontrakt med Sony Music Denmark, som vil hjælpe dem med at udvikle deres musikalske karriere. De har også fået muligheden for at optræde på nogle af Danmarks største scener og festivaler, som for eksempel Smukfest i Skanderborg. De har desuden fået masser af opmærksomhed fra medierne og fra andre kendte kunstnere, som gerne vil samarbejde med dem.

ROSÉL er et navn, som vi kommer til at høre meget mere til i fremtiden. De er et friskt pust i den danske musikbranche, som trænger til nogle nye stemmer og ansigter. De er et eksempel på, at man kan nå langt med sin passion, sin drøm og sin ven. De er et forbillede for mange unge mennesker, som kæmper med deres identitet, deres selvværd og deres liv. De er et symbol på håb, kærlighed og glæde.

Vi ønsker ROSÉL et stort tillykke med sejren i X Factor 2023. Vi glæder os til at følge dem på deres spændende rejse i musikkens verden. Vi håber, at de vil fortsætte med at være almindelige – på den ualmindelige måde.