Hvornår får man penge tilbage i skat i 2023

Hvornår får man penge tilbage i skat i 2023?

Skat er et emne, som mange seniorer interesserer sig for. Det er vigtigt at have styr på sin skattebetaling, så man ikke får ubehagelige overraskelser eller går glip af fradrag og tilskud. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvornår du kan forvente at få penge tilbage i skat i 2023, og hvad du kan gøre for at optimere din skattebetaling.

Hvornår får jeg penge tilbage i skat?

Hvis du har betalt for meget i skat i 2022, vil du automatisk få pengene tilbage på din Nemkonto den 14. april 2023. Det gælder dog kun, hvis du skal have mindre end 100.000 kroner tilbage i skat. Hvis du skal have mere end 100.000 kroner tilbage i skat, vil Skattestyrelsen undersøge din sag nærmere, før de udbetaler pengene. Det kan derfor tage længere tid, før du får pengene på din konto.

Hvornår får jeg besked om min årsopgørelse

Hvornår får jeg besked om min årsopgørelse?

I 2023 vil du få besked om din årsopgørelse den 13. marts. Du vil modtage en digital post fra Skattestyrelsen med et link til din årsopgørelse på skat.dk. Du skal logge ind med Mitid for at se din årsopgørelse. Hvis du ikke har Mitid, kan du bestille det på mitid.dk.

Hvordan undgår jeg at skulle betale penge tilbage i skat?

Hvis du har betalt for lidt i skat i 2022, vil du få et brev fra Skattestyrelsen med en opkrævning af restskat. Du skal betale restskatten senest den 1. juli 2023. Hvis du ikke betaler restskatten til tiden, vil du blive pålagt renter og gebyrer.

For at undgå at skulle betale penge tilbage i skat, er det vigtigt, at du løbende holder øje med din forskudsopgørelse. Forskudsopgørelsen er et skøn over din indkomst og dine fradrag for det kommende år. Det er ud fra forskudsopgørelsen, at Skattestyrelsen beregner din trækprocent og dit personfradrag.

Hvis der sker ændringer i din økonomi eller dine personlige forhold, f.eks. hvis du får en lønstigning, køber en bolig eller går på pension, skal du rette din forskudsopgørelse på skat.dk. På den måde sikrer du dig, at du betaler den rette skat hver måned, og at du undgår et skattesmæk ved årsopgørelsen.

Du kan rette din forskudsopgørelse flere gange i løbet af året, hvis der sker ændringer i din situation. Du kan også vælge at forhøje din trækprocent eller indbetale ekstra skat, hvis du vil være sikker på at få penge tilbage i skat.

undgå at betale penge tilbage i skat

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er uenig med Skattestyrelsen?

Hvis du mener, at der er fejl eller mangler i din årsopgørelse, kan du klage til Skattestyrelsen. Du skal klage senest den 1. maj 2023. Du kan klage på skat.dk eller ved at sende et brev til Skattestyrelsen.

Du kan også søge om genoptagelse af din skatteansættelse, hvis du har nye oplysninger eller dokumentation, som kan ændre din skattebetaling. Du skal søge om genoptagelse senest den 1. maj 2024. Du kan søge om genoptagelse på skat.dk eller ved at sende et brev til Skattestyrelsen.

uenig med Skattestyrelsen i 2023

Hvor kan jeg få mere hjælp og vejledning?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til din skattebetaling, kan du kontakte Skattestyrelsen på telefon 72 22 28 28 eller på skat.dk. Du kan også finde mere information og gode råd om skat på seniorfolk.dk.

Vi håber, at denne artikel har givet dig et godt overblik over, hvornår du får penge tilbage i skat i 2023, og hvad du kan gøre for at optimere din skattebetaling. Husk at tjekke din årsopgørelse og din forskudsopgørelse, så du betaler den rette skat og undgår ubehagelige overraskelser. God fornøjelse med din skattebetaling!