Hvornår er der sommerferie 2024

Hvornår er der sommerferie 2024? Se datoerne for start og slut

Sommerferien er en af de mest ventede perioder på året, hvor mange familier, par og venner planlægger at rejse, slappe af og nyde det gode vejr. Men hvornår er der egentlig sommerferie 2024 i Danmark? Det kan variere lidt afhængigt af, hvilken region og kommune du bor i, og hvilken type skole du går på. I denne artikel vil vi give dig et overblik over de forskellige datoer for sommerferien 2024, så du kan planlægge din ferie i god tid.

Hvornår starter sommerferien 2024?

Ifølge folkeskoleloven begynder elevernes sommerferie den sidste lørdag i juni. Det betyder, at sommerferien 2024 starter lørdag den 29. juni 2024 for de fleste folkeskoler i Danmark. Dog kan kommunalbestyrelsen fastsætte en anden første skoledag efter skoleårets begyndelse, hvis det er nødvendigt af hensyn til skolens drift. Det kan for eksempel være, hvis skolen skal renoveres eller flyttes.

Hvis du går på en friskole, en privatskole, en efterskole eller en anden type skole, kan sommerferien starte på en anden dato end den sidste lørdag i juni. Det afhænger af skolens egen kalender og planlægning. Du bør derfor tjekke med din skole, hvornår sommerferien begynder for dig.

Hvornår starter sommerferien 2024

Hvornår slutter sommerferien 2024?

Sommerferien slutter, når skolen starter igen efter ferien. Det kan også variere afhængigt af, hvilken region og kommune du bor i, og hvilken type skole du går på. For de fleste folkeskoler i Danmark slutter sommerferien tirsdag den 13. august 2024, da det er den første skoledag efter skoleårets begyndelse. Dog kan kommunalbestyrelsen fastsætte en anden sidste skoledag før skoleårets afslutning, hvis det er nødvendigt af hensyn til skolens drift. Det kan for eksempel være, hvis skolen skal holde en særlig aktivitet eller begivenhed.

Hvis du går på en friskole, en privatskole, en efterskole eller en anden type skole, kan sommerferien slutte på en anden dato end tirsdag den 13. august 2024. Det afhænger af skolens egen kalender og planlægning. Du bør derfor tjekke med din skole, hvornår sommerferien slutter for dig.

Hvornår har andre europæiske lande sommerferie I 2024?

Sommerferien varierer fra land til land i Europa, både i længde og i start- og slutdatoer. Nogle lande har en fast sommerferieperiode for alle skoler, mens andre lande har forskellige sommerferieperioder for forskellige regioner eller zoner. Her er et overblik over, hvornår nogle af de mest populære europæiske lande har sommerferie i 2024:

  • Frankrig: Sommerferien i Frankrig er opdelt i tre zoner: A, B og C. Hver zone har en sommerferieperiode på ca. 8 uger, men de starter og slutter på forskellige datoer. I 2024 er sommerferien for zone A fra 6. juli til 2. september, for zone B fra 13. juli til 9. september og for zone C fra 20. juli til 16. september.
europæiske lande sommerferie I 2024
  • Italien: Sommerferien i Italien er fastsat af hver region, men de ligger normalt mellem juni og september. De fleste regioner har en sommerferieperiode på ca. 12 uger, men nogle regioner har en kortere eller længere periode. I 2024 er sommerferien for de fleste regioner fra 10. juni til 9. september, men nogle regioner starter eller slutter tidligere eller senere.
  • Spanien: I Spanien er sommerferien også fastsat af hver region, men de ligger normalt mellem juni og september. De fleste regioner har en sommerferieperiode på ca. 10 uger, men nogle regioner har en kortere eller længere periode. I 2024 er sommerferien for de fleste regioner fra 24. juni til 2. september, men nogle regioner starter eller slutter tidligere eller senere.
  • Tyskland: I Tyskland er opdelt i 16 delstater, som har forskellige sommerferieperioder. Hver delstat har en sommerferieperiode på ca. 6 uger, men de starter og slutter på forskellige datoer. I 2024 er sommerferien for de tidligste delstater fra 20. juni til 2. august, og for de seneste delstater fra 25. juli til 6. september.
  • Storbritannien: Sommerferien i Storbritannien er opdelt i fire lande: England, Skotland, Wales og Nordirland. Hvert land har en sommerferieperiode på ca. 6 uger, men de starter og slutter på forskellige datoer. I 2024 er sommerferien for England og Wales fra 22. juli til 2. september, for Skotland fra 1. juli til 12. august og for Nordirland fra 1. juli til 30. august.
  • Norge: i Norge varer den normalt fra midten af juni til midten af august. I 2024 er sommerferien for de fleste skoler fra 15. juni til 19. august, men nogle skoler kan have en uges forskel i start- eller slutdato.
  • Sverige: Sommerferien i Sverige varer sommerferien normalt fra begyndelsen af juni til slutningen af august. I 2024 er sommerferien for de fleste skoler fra 5. juni til 25. august, men nogle skoler kan have en dags forskel i start- eller slutdato.
  • Holland: I Holland er opdelt i tre regioner: Nord, Midt og Syd. Hver region har en sommerferieperiode på ca. 6 uger, men de starter og slutter på forskellige datoer. I 2024 er sommerferien for region Nord fra 13. juli til 25. august, for region Midt fra 20. juli til 1. september og for region Syd fra 6. juli til 18. august.