Kørselsgodtgørelse 2024

Kørselsgodtgørelse 2024: Se satser og regler for 2024

Kørselsgodtgørelse er et beløb, som du kan få fra din arbejdsgiver eller fra Skattestyrelsen, hvis du kører i din egen bil, motorcykel, cykel eller knallert i forbindelse med dit arbejde. Kørselsgodtgørelsen skal dække dine udgifter til køretøjet, som fx brændstof, vedligeholdelse, afgifter, forsikring og afskrivning. Kørselsgodtgørelsen er skattefri, hvis den ikke overstiger de satser, som Skattestyrelsen fastsætter hvert år. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad kørselsgodtgørelsen betyder for dig, og hvad du skal være opmærksom på i 2024.

Kørselsgodtgørelse sats i 2024?

Skattestyrelsen har offentliggjort de nye satser for kørselsgodtgørelse i 2024, som er gældende fra den 1. januar 2024. Satserne er steget en smule i forhold til 2023, som følge af regeringens finansudspil, der har afsat 100 millioner kr. mere til befordring. Det betyder, at satserne for kørsel i egen bil og på egen motorcykel er som følger:

Skattefri kørselsgodtgørelse for kørsel i egen bil
ÅrSats for kørsel op til 20.000 kmSats for kørsel over 20.000 km
20243,79 kr. pr. km2,23 kr. pr. km

Satsen for brug af personlig cykel, scooter og EU-knallert 45 er estimeret til 0,62 KR. pr. km for alle afstande. Dette er en forøgelse på 1 øre fra sidste år. Justeringen er baseret på den procentuelle ændring i forbrugerprisindekset.

Kørselsgodtgørelse sats i 2024

Hvem kan få kørselsgodtgørelse?

Du kan få kørselsgodtgørelse, hvis du kører i dit eget køretøj i forbindelse med dit arbejde. Det gælder både, hvis du er lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende. Det gælder også, hvis du er pensionist eller efterlønsmodtager, og du har et arbejde ved siden af din pension eller efterløn. Du kan dog kun få kørselsgodtgørelse for erhvervsmæssig kørsel, som er:

  • Kørsel mellem hjem og arbejdsplads i højst 60 dage inden for 12 måneder (60 dages-reglen).
  • Kørsel mellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver i egen bil.
  • Kørsel inden for samme arbejdsplads i egen bil.

Du kan ikke få kørselsgodtgørelse for kørsel i en bil, som din arbejdsgiver har stillet til rådighed for dig, eller for kørsel i forbindelse med privat eller fritidsformål.

Hvordan får du kørselsgodtgørelse?

Der er to måder, du kan få kørselsgodtgørelse på:

  • Du kan få godtgørelse fra din arbejdsgiver, hvis din arbejdsgiver tilbyder det. Din arbejdsgiver kan vælge at bruge de officielle satser fra Skattestyrelsen, eller en anden sats, som I aftaler. Hvis din arbejdsgiver giver dig mere godtgørelse end de officielle satser, skal du betale skat af det overskydende beløb som indkomst.
  • Du kan få fradrag for din erhvervskørsel fra Skattestyrelsen, hvis du ikke får godtgørelse fra din arbejdsgiver, eller hvis du er selvstændig. Du skal bruge de officielle satser fra Skattestyrelsen til at beregne dit fradrag, og du skal dokumentere din kørsel hele året. Du skal indberette dit fradrag på din årsopgørelse.

Hvordan holder du styr på din erhvervskørsel?

Det er vigtigt, at du holder styr på din erhvervskørsel, så du kan dokumentere din kørsel over for din arbejdsgiver eller Skattestyrelsen. Du skal registrere følgende oplysninger for hver tur:

  • Dato
  • Start- og slutadresse
  • Formål med turen
  • Antal kørte kilometer
  • Eventuel godtgørelse fra arbejdsgiveren

Du kan bruge en papirbog, et regneark eller en app til at logge din kørsel. Hvis du kører ofte, kan det være en fordel at bruge en app, som automatisk tracker dine kilometer og laver kørselsrapporter, som du kan sende til din arbejdsgiver eller Skattestyrelsen. En af de mest populære apps til dette formål er Driversnotes, som er betroet af millioner af brugere. Med Driversnotes kan du spare tid og penge, mens du sikrer dig, at du får den korrekte godtgørelse eller fradrag for din erhvervskørsel. Se også vores guide om kørselsfradraget for 2024.