Senior

I dette indlæg vil vi forsøge at afdække en masse spørgsmål og generel viden om ordet senior. Ikke kun ordet, men også sagens forstand, samt hvad det betyder for mennesket.

Lad os først starte med de let mere “kolde fatcs” og besvare spørgsmålet, “hvornår er man senior”?

Senior

Hvornår er man senior

Der findes mange forskellige betegnelser for aldersgruppen af mennesker, der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Nogle gange kaldes de ældre, andre gange pensionister eller seniors. Der er dog flere og flere af disse mennesker, der lever sunde og aktive liv, selvom de ikke længere arbejder.

Teknisk set er middelalderen perioden mellem ung voksen alder og alderdom, men definitionen af denne aldersgruppe har ændret sig over tid; i 1950’erne blev det anset for at være 35-50 år, omkring år 2000 var det 45-60 år, og nu er det nærmere 55-60 år. Men færre og færre identificerer sig med begrebet “middelalder”.

“Ældre” bruges ofte synonymt med det mere moderne senior. I andre sammenhænge, fx sport, bruges det til at betegne en voksen, arbejdsmæssigt om en med større anciennitet, eller blot om den ældste af to i familien med samme navn. Derfor er senior muligvis en mere udglattende og spiselig betegnelse end både midaldrende og ældre.

Efterhånden bruges betegnelsen “senior-dating” eller “50+ dating” meget bredt, og derfor kan det være svært at give et præcist svar. Men generelt set dækker det over datingsider for ældre mennesker.

Man kan sige, at der er ingen, som sådan, fast definition på, hvornår man er senior, men ifølge vores definition, er man senior, når man fylder 60 år.

En anden måde, og for mange meget relevant måde, at afdække spørgsmål på, er ved at se på, hvad arbejdsmarkedet definere som værende senior, hvilket leder os videre til det næste spørgsmål, nemlig: “Hvornår er man senior på arbejdsmarkedet”?

Hvornår er man senior på arbejdsmarkedet

Der er igen, ikke nogen klar defineret alder for, hvornår man er senior på arbejdsmarkedet. Dog vil de fleste mennesker typisk blive betragtet som seniorer og være berettiget til folkepension, når de når en alder af omkring 65-68+ år. På det tidspunkt har de fleste mennesker typisk været på arbejdsmarkedet i mange år, og de fleste vil have nået et højt niveau af uddannelse og erfaring.

Nu når vi alligevel snakker om pension, så ved vi af erfaring, at mange som når senioralderen / pensionsalderen, tænker meget om deres pension, så det vil være oplagt nu, at tale lidt om pension.

Konklusion

Som vi altså har set på, så er ordet “Senior” et meget udvidet begreb, og derfor er det svært at komme med en fuldstændig klar definition på, hvornår man er senior. Men en ting er sikkert: Hvis man er 60+ år, så kan man vist godt kalde sig selv for senior.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *