Super Bowl 2024

Super Bowl 2024: Alt hvad du skal vide om Super Bowl i 2024

Super Bowl er den årlige finale i amerikansk fodbold, hvor de to bedste hold fra National Football League (NFL) mødes for at kæmpe om det mest prestigefyldte trofæ i sporten. Super Bowl er ikke kun en sportsbegivenhed, men også en kulturel begivenhed, der tiltrækker millioner af seere verden over. Super Bowl er kendt for sine spektakulære shows i pausen, hvor verdensberømte kunstnere optræder, samt for sine dyre og kreative reklamer, der vises under kampen.

I denne artikel vil vi give dig alt, hvad du skal vide om Super Bowl 2024, som bliver den 58. udgave af finalen (også kaldet Super Bowl LVIII). Vi vil fortælle dig, hvornår og hvor den finder sted, hvem der skal optræde i pausen, hvordan du kan se den i Danmark, og hvad du kan forvente af kampen.

Hvornår og hvor bliver Super Bowl 2024 afholdt?

Super Bowl 2024 vil blive spillet på Allegiant Stadium i Paradise, Nevada, som er hjemmebane for Las Vegas Raiders. Det er første gang, at Super Bowl afholdes i Las Vegas og i staten Nevada. Allegiant Stadium er et nyt og moderne stadion, der åbnede i 2020, og som har plads til 65.000 tilskuere. Stadionet har et gennemsigtigt tag, der kan åbnes eller lukkes efter vejret, samt en stor LED-skærm på ydersiden.

Super Bowl 2024 vil finde sted søndag den 11. februar 2024. Kampen starter kl. 18:30 lokal tid, hvilket svarer til kl. 03:30 mandag morgen dansk tid. Det betyder, at hvis du vil se kampen live i Danmark, skal du være klar til at blive oppe hele natten eller stå meget tidligt op.

hvor bliver Super Bowl 2024

Hvem skal optræde i pausen?

En af de mest ventede dele af Super Bowl er pauseshowet, hvor en eller flere berømte musikere leverer et imponerende show med sang, dans og pyroteknik. Pauseshowet varer cirka 15 minutter og er set af over 100 millioner mennesker verden over.

I 2023 var det den amerikanske sanger Usher, der stod for pauseshowet. Han leverede et energisk og underholdende show med sine største hits som “Yeah!”, “OMG” og “DJ Got Us Fallin’ in Love”. Han fik også selskab af andre kunstnere som Alicia Keys, Lil Nas X og BTS.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal optræde i pauseshowet i 2024. Men der er allerede mange spekulationer og ønsker blandt fans og medier. Nogle af de navne, der er blevet nævnt som mulige kandidater, er Rihanna, Taylor Swift, Drake, Adele og Bruno Mars. Vi må dog vente lidt endnu med at få bekræftet, hvem der får æren af at underholde os i pausen i 2024.

Hvem skal optræde i pausen i super bowl 2024

Hvordan kan man se Super Bowl 2024 i Danmark?

Hvis du vil se Super Bowl 2024 i Danmark, har du flere muligheder. Du kan enten se den på tv eller på internettet.

På tv kan du se Super Bowl 2024 på TV3+, som har rettighederne til at vise NFL-kampe i Danmark. TV3+ sender både kampen og pauseshowet live med danske kommentatorer. Du kan også se Super Bowl 2024 på TV3 Sport eller Viaplay Sport med engelske kommentatorer.

På internettet kan du se Super Bowl 2024 på NFL Game Pass, som er den officielle streamingtjeneste for NFL. Med NFL Game Pass kan du se alle NFL-kampe live eller on demand med engelske kommentatorer. Du kan også få adgang til eksklusivt indhold som analyser, interviews og dokumentarer om NFL. NFL Game Pass koster 149 kr. om måneden eller 999 kr. om året.

Hvad kan man forvente af kampen?

Det er selvfølgelig umuligt at forudsige, hvilke to hold der vil nå til Super Bowl 2024, da der er mange faktorer, der spiller ind i løbet af sæsonen. Men vi kan alligevel give dig nogle bud på, hvilke hold der har gode chancer for at kvalificere sig til finalen.

I NFL er der to konferencer: American Football Conference (AFC) og National Football Conference (NFC). Hvert år kvalificerer 14 hold sig til slutspillet, syv fra hver konference. De to bedste hold fra hver konference får en frirunde i første runde af slutspillet, mens de resterende hold spiller mod hinanden i en eliminationskamp. Vinderne af disse kampe møder de to bedste hold i anden runde, og vinderne af disse kampe møder hinanden i konferencefinalerne. Vinderne af konferencefinalerne møder hinanden i Super Bowl.

I AFC er nogle af de hold, der har gode chancer for at nå til Super Bowl 2024, Kansas City Chiefs, Buffalo Bills, Baltimore Ravens og Cleveland Browns. Disse hold har alle stærke quarterbacks, som er de vigtigste spillere på et fodboldhold. Chiefs har Patrick Mahomes, som er en af de bedste quarterbacks i ligaen og som førte sit hold til Super Bowl-sejr i 2020 og Super Bowl-nederlag i 2021. Bills har Josh Allen, som er en af de mest alsidige quarterbacks i ligaen og som førte sit hold til AFC-finalen i 2021. Ravens har Lamar Jackson, som er en af de hurtigste quarterbacks i ligaen og som vandt MVP-prisen i 2019. Browns har Baker Mayfield, som er en af de mest karismatiske quarterbacks i ligaen og som førte sit hold til det første slutspil siden 2002.

I NFC er nogle af de hold, der har gode chancer for at nå til Super Bowl 2024, Tampa Bay Buccaneers, Green Bay Packers, Los Angeles Rams og San Francisco 49ers. Disse hold har også alle stærke quarterbacks, samt andre dygtige spillere på både angreb og forsvar. Buccaneers har Tom Brady, som er den mest vindende quarterback i NFL-historien og som førte sit hold til Super Bowl-sejr i 2021. Packers har Aaron Rodgers, som er en af de mest præcise quarterbacks i ligaen og som vandt MVP-prisen i 2020. Rams har Matthew Stafford, som er en af de mest erfarne quarterbacks i ligaen og som blev hentet fra Detroit Lions i et stort byttehandel i 2021. 49ers har Jimmy Garoppolo, som er en af de mest effektive quarterbacks i ligaen og som førte sit hold til Super Bowl-nederlag i 2020.

Uanset hvilke to hold der mødes i Super Bowl 2024, kan vi forvente en spændende og intens kamp mellem to af de bedste hold i verden. Super Bowl er altid fyldt med drama, overraskelser og spektakel, så det er værd at se med, selvom man ikke er fan af amerikansk fodbold. Super Bowl er mere end bare en kamp, det er en oplevelse!