super bowl 2023

Super Bowl 2023: Alt hvad du skal vide

Super Bowl er finalen i den amerikanske fodboldliga NFL, hvor de to bedste hold fra hver af de to konferencer mødes i en kamp om det ultimative trofæ. Det er en af de mest sete og omtalte sportsbegivenheder i verden, og den byder på både spænding, drama, underholdning og reklamer i verdensklasse. Her er alt, hvad du skal vide om Super Bowl 2023, som spilles natten til mandag den 6. februar dansk tid.

Hvem spiller i Super Bowl 2023?

Super Bowl 2023 bliver en kamp mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles. Det er første gang, at disse to hold mødes i en Super Bowl, og det er også første gang, at begge hold har en sort quarterback som leder. Kansas City Chiefs har Patrick Mahomes, som er regerende Super Bowl MVP (mest værdifulde spiller) og en af de bedste spillere i ligaen. Philadelphia Eagles har Jalen Hurts, som er en rookie (nybegynder) med masser af talent og mod. Begge quarterbacks er kendt for deres evne til at løbe med bolden og lave spektakulære kast.

Hvem spiller i Super Bowl 2023

Hvordan kom de til Super Bowl 2023?

Kansas City Chiefs var det bedste hold i AFC (American Football Conference) med en rekord på 14 sejre og 3 nederlag i grundspillet. De vandt deres division for sjette år i træk og sikrede sig hjemmebanefordel i slutspillet. I slutspillet slog de først Cincinnati Bengals med 19-8 i divisionalrunden og derefter Buffalo Bills med 38-24 i AFC Championship Game (konferencefinalen). Det er tredje år i træk, at Chiefs når til Super Bowl, og de har vundet to gange før: i 1970 og 2020.

Philadelphia Eagles var det bedste hold i NFC (National Football Conference) med en rekord på 14 sejre og 3 nederlag i grundspillet. De vandt deres division for første gang siden 2017 og fik den anden seedning i slutspillet. I slutspillet slog de først San Francisco 49ers med 24-16 i divisionalrunden og derefter Los Angeles Rams med 23-20 i NFC Championship Game (konferencefinalen). Det er fjerde gang, at Eagles når til Super Bowl, og de har vundet én gang før: i 2018.

Kansas City Chiefs super bowl 23

Hvor spilles Super Bowl 2023?

Super Bowl 2023 spilles på SoFi Stadium i Inglewood, Californien. Det er et nyt stadion, som åbnede i september 2020 og har plads til 70.000 tilskuere. Det er hjemmebane for både Los Angeles Rams og Los Angeles Chargers, som begge flyttede til byen fra andre steder for nylig. Det er første gang, at Super Bowl spilles på SoFi Stadium, men det er femte gang, at den spilles i Los Angeles-området. Det er også første gang, at Super Bowl spilles på et stadion med et gennemsigtigt tag, som kan åbnes eller lukkes efter behov.

Hvor spilles Super Bowl 2023

Hvad kan man forvente af Super Bowl 2023?

Super Bowl 2023 bliver en kamp mellem to stærke angreb og to solide forsvar. Chiefs har et eksplosivt angreb anført af Mahomes, som har mange våben at kaste til, blandt andet stjernereceiveren Tyreek Hill og tight enden Travis Kelce. Chiefs har også et godt løbeangreb med Clyde Edwards-Helaire og Darrel Williams. Deres forsvar er ikke så dominerende, men har nogle gode spillere som safetyen Tyrann Mathieu og pass rusheren Chris Jones.

Eagles har et alsidigt angreb anført af Hurts, som kan både løbe og kaste med stor effektivitet. Han har gode receivere som DeVonta Smith, Jalen Reagor og Dallas Goedert at kaste til, samt et solidt løbeangreb med Miles Sanders og Boston Scott. Deres forsvar er meget aggressivt og kan lægge pres på modstanderens quarterback. De har nogle af ligaens bedste defensive linemen som Fletcher Cox, Brandon Graham og Javon Hargrave.

Super Bowl 2023 bliver også en kamp mellem to dygtige trænere. Chiefs har Andy Reid, som er en af de mest erfarne og respekterede trænere i NFL. Han har været i ligaen siden 1992 og har vundet over 200 kampe som cheftræner. Han har været i Super Bowl tre gange før, og vandt med Chiefs i 2020. Eagles har Nick Sirianni, som er en af de yngste og mest innovative trænere i NFL. Han har været i ligaen siden 2009 og blev cheftræner for Eagles i 2021. Det er hans første Super Bowl som cheftræner.

Hvad kan man forvente af underholdningen?

Super Bowl er ikke kun en sportsbegivenhed, men også en kulturel begivenhed, som byder på masser af underholdning før, under og efter kampen. En af de mest populære dele af Super Bowl er det berømte halftime show, hvor en eller flere kendte musikere optræder på scenen i cirka 15 minutter. I år er det Rihanna, som skal stå for halftime showet. Hun er en af de mest succesfulde og indflydelsesrige kunstnere i verden, med over 250 millioner solgte plader og 14 nummer ét hits på Billboard Hot 100. Hun har vundet ni Grammy Awards og er kendt for sin alsidige musikstil, som spænder fra pop til R&B til reggae til dancehall.

En anden populær del af Super Bowl er de mange reklamer, som bliver vist i pauserne. Det er nogle af de dyreste og mest kreative reklamer i verden, som ofte har humor, overraskelser eller berømtheder som ingredienser. Det koster omkring 7 millioner dollars at købe et 30-sekunders reklamespot under Super Bowl, så der er stor konkurrence om at lave de bedste og mest mindeværdige reklamer. Nogle af de mest kendte reklamer fra tidligere Super Bowls er Apple’s “1984”, Budweiser’s “Frogs” og Volkswagen’s “The Force”.

Hvordan kan man se Super Bowl 2023?

Super Bowl 2023 bliver sendt live på TV 2 og TV 2 PLAY natten til mandag den 6. februar dansk tid. Kampen starter klokken 00:30, men der vil være optakt fra klokken 23:00 med analyser, interviews og reportager fra USA. Kommentatorerne på TV 2 er Jimmy Bøjgaard og Anton Bodilsen, som vil guide seerne igennem kampen med deres ekspertise og entusiasme. Der vil også være mulighed for at se kampen med amerikansk kommentering på TV 2 PLAY.

Super Bowl 2023 bliver en historisk og spektakulær oplevelse for alle sports- og underholdningsfans, så sæt dig godt til rette i sofaen eller sengen og nyd showet!