Fredericia Motorbådsklub

Fredericia Motorbådsklub – En klub for alle motorbådssejlere

Fredericia Motorbådsklub er en af de ældste og største sejlerklubber i Fredericia Lystbådehavn. Klubben blev stiftet i 1938 af en gruppe motorbådsentusiaster, der ønskede at have et fællesskab med andre, der delte deres passion for livet til søs. I dag har klubben over 350 medlemmer, der sejler i alt fra små joller til store motorbåde. Klubben er åben for alle, der har interesse for fritidssejlads, tursejlads og socialt samvær.

Klubbens faciliteter og aktiviteter

Fredericia Motorbådsklub råder over et hyggeligt og moderne klubhus, der ligger centralt i Fredericia Lystbådehavn. Her kan medlemmerne mødes til forskellige arrangementer, som klubben afholder løbende. Det kan være foredrag, kurser, fester, banko, film- og spilleaftener og meget mere. Klubhuset kan også lejes af medlemmerne til private begivenheder som fødselsdage, jubilæer eller familiefester.

Et af klubbens mest populære udflugtsmål er Paradisbroen, som ligger i Paradisbugten ved Kolding Fjord. Paradisbroen er en flydebro, som klubben ejer og vedligeholder. Her kan klubbens sejlere lægge til og nyde den smukke natur med skov og strand. Paradisbroen er et fristed, hvor man kan slappe af, grille, bade eller hygge sig med andre sejlere. Paradisbroen ligger kun 7,5 sømil fra Fredericia Lystbådehavn og er let at nå med båd.

Fredericia Motorbådsklub arrangerer også fælles sejlture til forskellige destinationer i Danmark eller udlandet. Det kan være til Limfjorden, Skagen, Anholt, Tyskland eller Sverige. På disse ture kan man opleve nye steder, lære nye sejlerfærdigheder og få nye venner. Klubben har også et godt samarbejde med andre sejlerklubber i området og deltager i fælles aktiviteter som kapsejladser, havnefester eller sikkerhedskurser.

faciliteter og aktiviteter

Klubbens organisation og medlemskab

Fredericia Motorbådsklub ledes af en bestyrelse på fem medlemmer, der vælges på den årlige generalforsamling i marts. Bestyrelsen har ansvaret for klubbens drift, økonomi og udvikling. Derudover har klubben nogle udvalg, der varetager forskellige arbejdsområder som klubhuset, Paradisbroen, hjemmesiden eller aktivitetsudvalget.

Klubben er medlem af Danske Tursejlere, som er en landsdækkende organisation for fritidssejlere. Som medlem af Fredericia Motorbådsklub får man også adgang til Danske Tursejleres fordele som rabatter på havnepladser, forsikringer, brændstof og udstyr. Man får også et medlemsblad med nyheder og tips om sejlads.

For at blive medlem af Fredericia Motorbådsklub skal man udfylde en ansøgningsformular på klubbens hjemmeside eller kontakte et bestyrelsesmedlem. Man skal også have en gyldig ansvarsforsikring for sin båd. Kontingentet for et års medlemskab er 600 kr., som betales ved indmeldelse og derefter hvert år i januar.

Hvorfor vælge Fredericia Motorbådsklub?

Fredericia Motorbådsklub er en klub for alle fritidssejlere uanset hvad man måtte sejle i. Klubben har en lang historie og tradition for at fremme sejlsporten og det maritime miljø i Fredericia. Klubben har et aktivt og spændende klubliv med en lang række aktiviteter for medlemmerne. Klubben har også nogle fantastiske faciliteter i en ny og moderne lystbådehavn og et unikt fristed ved Paradisbroen. Klubben er en del af et større netværk af sejlere gennem Danske Tursejlere. Klubben er en klub, hvor der er plads til alle, og hvor man kan få mange gode oplevelser og venner til søs.