Tilskud til førtidspensionister i 2023

Tilskud til førtidspensionister i 2023: Læs hvilke tilskud på kan få i 2023

Førtidspension er en økonomisk støtte, som du kan få, hvis du har en varig og væsentlig nedsættelse af din arbejdsevne. Førtidspensionen skal sikre dig en rimelig levestandard, hvis du ikke kan forsørge dig selv ved at arbejde eller i et fleksjob.

Men hvilke former for tilskud og støtte kan du få som førtidspensionist i 2023 søge? Det vil vi besvare nu.

Tilskud og støtte til førtidspensionister i 2023

Tilskud og støtte til førtidspensionister i 2023

Ud over førtidspensionen kan du som førtidspensionist have ret til andre former for tilskud og støtte fra kommunen eller staten. Her er nogle af de mest almindelige:

  • Engangsbeløb på 2.000 kr. i 2023: Hvis du har været på førtidspension, fået seniorpension sats, efterløn, fleksydelse eller Tidlig Pension i marts 2022, kan du få et skattefrit engangsbeløb på 2.000 kr. i 2023. Beløbet bliver udbetalt automatisk den 10. januar 2023. Det er en del af regeringens genopretningspakke efter coronakrisen.
  • Løntilskud: Løntilskuddet skal dække den del af din løn, som svarer til din nedsatte arbejdsevne, som din arbejdsgiver får. Du kan få løntilskud i op til fem år, hvis du er på ny førtidspension, eller i op til to år, hvis du er på gammel førtidspension.
  • Boligstøtte: Bor du til leje eller i en andelsbolig, kan du søge om boligstøtte, som er et tilskud til din husleje. Boligstøtten afhænger af din indkomst, din formue, din husleje og din boligs størrelse og beliggenhed.
  • Helbredstillæg: Har du udgifter til medicin, tandlæge, briller eller andre sundhedsydelser, kan du søge om helbredstillæg, som er et tilskud til at dække disse udgifter helt eller delvist. Helbredstillægget afhænger af din indkomst og formue samt størrelsen af dine udgifter. Du kan søge om helbredstillæg på Borger.dk.
  • Varmetillæg: Hvis dine udgifter til opvarmning af din bolig med el, gas eller olie er for høje, kan du søge om varmetillæg, som er et tilskud til at dække disse udgifter helt eller delvist. Varmetillægget afhænger af din indkomst og formue samt størrelsen af dine udgifter. Varmetillæg kan igen søges på Borger.dk.

Konklusion

Førtidspension er en økonomisk støtte for dig, der har en varig og væsentlig nedsættelse af din arbejdsevne. Førtidspensionen skal sikre dig en rimelig levestandard, hvis du ikke kan forsørge dig selv ved at arbejde eller i et fleksjob.